Geen categorie

Ecosysteem weergeven met waarde

Als we denken aan de waarde van een organisatie, denken we nog vaak alleen in geld. Daarom breng ik het ecosysteem van een organisatie graag in beeld met zowel de monetaire waardestromen, als de sociaal-maatschappelijke waardestromen. In dit geval breng ik het ecosysteem van Peer!, een Seats2meet locatie in beeld ter voorbereiding op de markt over sociaal ondernemen bij Twynstra Gudde. Naast re-integratieplekken, biedt Peer! een ecosysteem van bedrijven, netwerken en organisaties die zich inzetten voor een nieuwe economie. Een ecosysteem waar zowel monetair als sociaal kapitaal in omloop is.

Deze weergave kan behulpzaam zijn bij het zichtbaar maken van de waardestromen in een organisatie. Ik zet dit in als onderdeel van de transitie naar een meer betekenisvolle organisatie, het geeft een mooie praatplaat waarbij je met elkaar in gesprek gaat. Uiteraard maken we die dan met een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de organisatie en misschien zelfs het hele ecosysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *