Organisatieontwikkeling

De mens centraal
Ik werk met aandacht voor de mensen in de organisatie, immers, zij maken het resultaat. Als de mensen in (en gerelateerd aan) de organisatie zich bewust worden van de betekenis van henzelf en de organisatie, dan volgen processen en instrumenten vanzelf. Ik help mensen hun essentie te vinden en te in te zetten voor de betekenis van de organisatie. Door samen aan de slag te gaan met de betrokkenen, ontstaat er een drive en energie waaruit verandering en impact tot stand kunnen komen.

Ontdekkingsreis
Ga je de uitdaging aan om een wezenlijke verandering te maken als organisatie, dan weet je niet van te voren waar je uit gaat komen. We gaan met elkaar aan de slag met een visie op de toekomst en kijken samen hoe we het potentieel bij de professionals in de organisatie kunnen inzetten om te komen tot meer betekenis en impact.

Wezenlijke verandering
Essentieel bij een wezenlijke verandering zijn vertrouwen, daadkracht, energie, gezamenlijkheid, authenticiteit en de collectieve intelligentie van de organisatie.

Stap 1. Anders leren denken

    Met alle betrokkenen in het ecosysteem van de organisatie gaan we de dialoog aan. Waar ging het ook alweer om? Waarom doet de organisatie wat het doet? Wat is je eigen betekenis en wat kun jij toevoegen aan de betekenis van de organisatie?

Stap 2. Beweging komt op gang

    Als de nieuwe manier van denken over waarde begint te landen, gaat er beweging ontstaan. Mensen nemen elkaar mee in het betekenisdenken en automatisch worden er andere beslissingen genomen: meer bewustere keuzes.

Stap 3. Op zoek naar nieuwe betekenisvolle structuren

    Door de bewustere keuzes, komen vanzelf processen en structuren ter discussie. Past het nog om beoordelingsgesprekken te houden en een hiërarchische structuur te handhaven als we allemaal mede-verantwoordelijk zijn voor de betekenis die de organisatie toevoegt? Zijn alle productieprocessen en inkoopbeleid circulair? Kortom, doen we wat we zeggen? Hier wordt gezamenlijk gezocht naar nieuwe manieren van werken en produceren.

Stap 4. Echte betekenis toevoegen

    Als de hele organisatie en het hele systeem eromheen in lijn zijn met de betekenis van de organisatie, kan de organisatie échte betekenis toevoegen.

Gedurende dit hele proces kan ik de organisatie begeleiden. Afhankelijk van de grootte van de organisatie, kost het meer tijd. Dit doe ik samen met ervaren professionals in de betekeniseconomie, afhankelijk van wat er in welke fase nodig is. Op de pagina over mij zie je met welke organisaties ik samenwerk.

Waar bij stap 1 de nadruk ligt op leiderschap, zal bij stap 3 de nadruk meer liggen op dialoog over en implementatie van de nieuwe structuren. Gaandeweg kijken we wat er nodig is op dat moment.

Interesse gekregen?
Neem gerust contact op, dan gaan we een kop koffie drinken om te bekijken wat ik voor jou en jouw organisatie kan betekenen.