Over mij

Over-mij-Sandra-BarthHier lees je meer informatie over mij. Na mijn opleiding HBO Bedrijfscommunicatie en HBO Bedrijfskunde met specialisatie Verandermanagement en organisatiegedrag ben ik auto-didact verder gegaan. Ik leer het meest door in contact met mijn omgeving te zijn. Ik hou contact met thought leaders, organisaties en netwerken op het gebied van de nieuwe economie en  betekeniseconomie. Zo ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten en modellen. Denk hierbij aan Spiral Dynamics, Systemic Design, Sociale netwerk analyse, NLP, Meshworking, Art of Hosting, Teal for Teal, Agile organiseren, Betekeniseconomie, Nieuwe economie en Implementatiekunst. Deze inzichten combineer ik tot een totaalconcept, die ik toepas in mijn opdrachten.

Tien jaar was ik via Twynstra Gudde en Ordina Consulting betrokken bij organisatieveranderingen bij bedrijven, uitvoeringsorganisaties en gemeenten. De laatste jaren focuste ik op het experimenteren met nieuwe verdienmodellen en het leveren en handelen in waarde en betekenis. Als mede-eigenaar van Peer!, een Seats2meet locatie merkte ik hoe het is om een betekenisvolle organisatie te leiden. Een organisatie die waarde toevoegt, mensen met een kans op de arbeidsmarkt richting werk helpt én rekening houdt met het milieu.  Onze aandacht ligt niet alleen op de impact naar buiten, maar juist ook bij de betekenis vanuit een identiteit, waarbij alle teamleden de waarde (uit)dragen. Deze ervaring zet ik nu ook in bij mijn opdrachten.

Mijn ecosysteem

Ik ben verbonden aan de volgende initiatieven die meebouwen aan een nieuwe economie:

Leiderschap

Naast het bijhouden van mijn kennis, werk ik actief aan mijn persoonlijk leiderschap. We gaan steeds meer vanuit ons hart leven, dus je zou ook van heartificial intelligence kunnen spreken. Vanuit ons hart weten we immers wel welke waarde belangrijk is, wat we met ons hoofd vaak nog kunnen vergeten. Mijn belangrijkste les van 2018 is dat ik werk vanuit liefdeskracht in plaats van vanuit wilskracht. In 2019 is het jaarthema mijn aanvoelen van wat er nodig is in een (heterogene) groep en hierop acteren verder te versterken.