Over mij

Ik zal je ook nog wat over mij vertellen. Na mijn opleiding HBO Bedrijfscommunicatie en HBO Bedrijfskunde met specialisatie Verandermanagement en organsitiegedrag ben ik auto-didact verder gegaan: ik leer het meest door in contact met mijn omgeving te zijn. Ik hou contact met thought leaders, organisaties en netwerken op het gebied van de nieuwe economie en  betekeniseconomie en combineer hun inzichten tot een totaal concept, die ik toepas in mijn opdrachten. Zo ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten en modellen.

Nadat ik tien jaar bij Twynstra Gudde en Ordina Consulting werkte, heb ik mij de laatste jaren gefocust op het experimenteren met nieuwe verdienmodellen en het leveren en handelen in waarde en betekenis. Als mede-eigenaar van Peer!, een Seats2meet locatie ervaarde ik direct hoe het is om een betekenisvolle organisatie te leiden en deze betekenis niet alleen impact hebben naar buiten, maar vanuit een identiteit, waarbij alle teamleden de waarde (uit)dragen. Deze ervaring zet ik nu in bij mijn opdrachten en ontwikkelen van de Schaal van Betekenis.

Mijn ecosysteem

Ik ben verbonden aan de volgende initiatieven die meebouwen aan een nieuwe economie:

  • Pentascope (Pentalancer)
  • Stichting Werklust (facilitator)
  • Stichting Schaal van Betekenis/Scale of Significance (mede-initiatiefnemer)
  • Vereniging Bewust Eemland (bestuurder)
  • Community of Practice Agile Organiseren (mede-initiatiefnemer)
  • Coöperatie Blauwe Paraplu (aantredend bestuurder).

Leiderschap

Naast kennis, vind ik persoonlijk leiderschap erg belangrijk. We gaan steeds meer vanuit ons hart leven, dus je zou ook van heartificial intelligence kunnen spreken. Ik heb dit ontwikkeld samen met vrouwengroep Tara, waar ik nu 10 jaar trekker van ben en de jaarcyclus Leven en werken met de seizoenen op basis van het boek van Jaap Voigt, waar ik nu voor het tweede jaar een groep begeleid. Beide hebben mijn heartificial intelligence flink laten groeien. Vanuit ons hart weten we immers wel welke waarde belangrijk is, wat we met ons hoofd vaak nog kunnen vergeten. Mijn belangrijkste les van 2018 is dat ik werk vanuit liefdeskracht in plaats van vanuit wilskracht.

De groep Leven en werken met de seizoenen 2018-2019